Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

pososta-1

Όταν ο καρκίνος σου χτυπά την πόρτα είσαι πάντα απροετοίμαστη. Κι αυτό, γιατί καμία από τις γυναίκες που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία δεν πίστευε πως θα ήταν αυτή η 1 στις 9 γυναίκες στον κόσμο που θα νοσήσει.

Ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του τραχήλου θεωρούνται σήμερα οι συχνότερες αιτίες θανάτου στις γυναίκες παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Για Τον Καρκίνο, ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Τα ποσοστά αυξάνονται συνεχώς, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες, που η πλειοψηφία των περιπτώσεων διαγιγνώσκεται σε μεταστατικό στάδιο. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται ετησίως 600 περίπου νέα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου. Αυτό σημαίνει περισσότερες από 11 γυναίκες τη βδομάδα θα νοσήσουν.

pososta-2

Τα ποσοστά όμως ΔΕΝ πρέπει να μας τρομάζουν. Αντίθετα, θα πρέπει να μας κρατούν πιο δυνατές, γιατί δείχνουν τον αγώνα χιλιάδων γυναικών που εξακολουθούν να παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους.

Και ο αγώνας αυτός μας εμπνέει να αγαπήσουμε το σώμα μας, να προσέξουμε τη διατροφή μας, να ασκηθούμε, να χαμογελάμε και να μην σταματάμε να προσπαθούμε.

Με αυτό το άρθρο θα θέλαμε να συγχαρούμε κάθε γυναίκα, αυτή που μάχεται με τον καρκίνο αλλά και αυτή που στηρίζει τον αγώνα της ενημέρωσης και της πρόληψης, ώστε τα ποσοστά του καρκίνου να μειωθούν.

Στο Wise Up τα ποσοστά δεν μας τρομάζουν! Γιατί γνωρίζουμε πως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Αν μισό εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κάθε χρόνο παγκοσμίως, ένας σημαντικός αριθμός αυτών των περιπτώσεων μπορεί να θεραπευτεί, αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο!

Για αυτό έχουμε θέσει στόχο να στηρίξουμε κάθε γυναίκα που μας έχει ανάγκη και να της προσφέρουμε δωρεάν με το πρόγραμμα Wise Act τις διαγνωστικές εξετάσεις, που μπορούν να διαγνώσουν έγκαιρα όλους τους τύπους του γυναικείου καρκίνου.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα Wise Act και να θυμάστε πως ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί!

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου