Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

άσκηση

Τα σωματικά οφέλη της άσκησης είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνει την εμφάνιση και τη στάση του σώματος, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και κυρίως μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών όπως καρδιοπάθειας, διαβήτη κ.ά.

Πέρα όμως από τα σωματικά οφέλη, η άσκηση είναι αρκετά ευεργετική για την ψυχολογία του ανθρώπου και συνίσταται ιδιαίτερα σε άτομα με μειωμένη αυτοπεποίθηση, άγχος και καταθλιπτικές σκέψεις.

Πως λοιπόν μπορεί να ωφελήσει τη ψυχολογία σας μια πιο δραστήρια ζωή;

Τονώνει την αυτοπεποίθηση

Οι γυναίκες που αθλούνται παραδέχονται ότι έχουν καλύτερη αυτοεκτίμηση και νιώθουν άνετα με το σώμα τους. Η άσκηση έχει θετικές επιδράσεις στην εμφάνισή σας, για αυτό κι η σωματική αυτή μεταμόρφωση μπορεί να σας αυξήσει την αυτοπεποίθηση. Γυμναστείτε 3-4 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας. Οι αλλαγές αυτές θα βελτιώσουν άμεσα και την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας.

Καταπολεμά την κατάθλιψη

Μελέτες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με τη συμβουλευτική είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις καταθλιπτικές διαταραχές από ότι η συμβουλευτική και μόνο. Παράλληλα, τα σωματικά αδρανή άτομα έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κατάθλιψη σε σχέση με τα άτομα που έχουν μια πιο ενεργητική ζωή.

Αυτό που κάνει την άσκηση να μας φτιάχνει τη διάθεση είναι μία σειρά ορμονών που παράγονται στον εγκέφαλο, όταν το σώμα μας βρίσκεται σε κίνηση. Οι ορμόνες αυτές, γνωστές και ως ενδορφίνες είναι αυτές που ρίχνουν τα επίπεδα του άγχους, μειώνουν το αίσθημα του πόνου και προκαλούν ευφορία.

 Αυξάνει τη δημιουργικότητα

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να μην έχει έμπνευση να κάνει τίποτα, εάν έχετε παρατήσει το βιβλίο που ξεκινήσατε τον προηγούμενο μήνα ή αν απλά αναζητάτε δημιουργικότητα, για να σχεδιάσετε την ημέρα σας τότε ίσως λείπει από τη ζωή σας η γυμναστική. Λίγα λεπτά άσκησης την ημέρα μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή σας, αλλά και να σας γεμίσουν με νέες ιδέες και αισιοδοξία.

Κάντε το εξής πείραμα: Για μία εβδομάδα εντάξτε στο πρόγραμμά σας ένα ελαφρύ τζόκινγκ 20 λεπτών ανά μέρα. Είμαστε σίγουρες ότι μετά από κάθε άσκηση, όμορφες ιδέες θα σας έχουν δημιουργηθεί και θα ανυπομονείτε να τις υλοποιήσετε!

Γίνεστε πιο κοινωνικοί

Είτε επιλέξετε ένα ομαδικό άθλημα, είτε ξεκινήσετε απλά να τρέχετε στο πάρκο της γειτονιάς σας, η διαδικασία της άσκησης θα σας αναγκάσει να βγείτε από το σπίτι και να έρθετε σε επαφή με κόσμο.

Εάν λοιπόν επιθυμείτε να γίνετε πιο κοινωνικοί και να κάνετε νέες γνωριμίες, ξεκινήστε ένα άθλημα. Τα οφέλη θα είναι διπλά: πρώτον θα βελτιώσετε το σώμα σας και την εμφάνισή σας και δεύτερον θα αποκτήσετε νέα άτομα στη ζωή σας με τα οποία θα περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί και θα ανταλλάσσετε τις ιδέες και τις σκέψεις σας.

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου