Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

cervical cancer

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας συνήθως δεν προκαλούν πόνο. Γι’ αυτό η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί αθόρυβα χωρίς να παρουσιάσετε κάποιο σύμπτωμα. Οι πρώτες ενοχλήσεις εμφανίζονται όταν τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να εξαπλώνονται στους γειτονικούς ιστούς.

Όταν αυτό συμβεί, τότε στη γυναίκα εμφανίζονται συγκεκριμένα συμπτώματα:

  • Ασυνήθιστη απώλεια αίματος από τον κόλπο
  • Πόνος στην περιοχή της πυέλου
  • Κολπικές εκκρίσεις
  • Πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Σίγουρα, τα παραπάνω συμπτώματα είναι κοινά σε αρκετές ασθένειες και είναι πιθανόν να μην πάσχετε από καρκίνο του τραχήλου, αλλά, αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να εξεταστείτε από τον γιατρό σας.

Ο καρκίνος του τραχήλου που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο μπορεί να ανιχνευθεί εγκαίρως με τον ετήσιο προσυμπτωματικό έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει κάθε χρόνο τεστ Παπανικολάου, ώστε να μπορεί να προλάβει τον καρκίνο σε πρώιμο ακόμα στάδιο και να μπορέσει να τον καταπολεμήσει έγκαιρα.

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του τεστ Παπανικολάου δείξουν αλλοιώσεις, ο γυναικολόγος σας θα προχωρήσει σε μία πιο εξειδικευμένη εξέταση, την κολποσκόπηση. Με αυτήν μπορεί να εξετάσει καλύτερα τον τράχηλο και εάν χρειαστεί να κάνει βιοψίες για να διευκρινιστεί ιστολογικά το είδος της ανωμαλίας που πιθανό να υπάρχει.

Το Wise Up γνωρίζοντας τη σημασία των ετήσιων προληπτικών εξετάσεων, στέκεται κοντά σε κάθε γυναίκα και παρέχει δωρεάν όλους τους απαραίτητους γυναικολογικούς ελέγχους με το νέο πρόγραμμα Wise Act.

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου