Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

fitness

Πολυάριθμες έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική άσκηση και η σωματική δραστηριότητα συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.

Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να παραμείνετε δραστήριες μέσα στην ημέρα, ώστε το σώμα σας να ευεργετηθεί από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της κίνησης. Αυτό ισχύει τόσο για τις υγιείς γυναίκες όσο για αυτές που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο του καρκίνου. Όσον αφορά στη δεύτερη κατηγορία γυναικών, έχει διαπιστωθεί πως μόλις ο γιατρός κάνει διάγνωση καρκίνου οι ασθενείς μειώνουν την κινητικότητα τους κατά 30%. Δυστυχώς, ένας καθιστικός τρόπος ζωής τις στερεί τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που προσφέρει η άσκηση. Επομένως, αυτές οι γυναίκες χρειάζονται ένα επιπλέον κίνητρο, για να γίνουν περισσότερο δραστήριες!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε ένα κίνητρο στον εαυτό σας και να κρατήσετε το σώμα σας σε καλή φυσική κατάσταση. Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται σκληρή και κοπιαστική γυμναστική- κάτι τέτοιο άλλωστε μπορεί να αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η υιοθέτηση ενός δραστήριου και αθλητικού τρόπου ζωής γίνεται σταδιακά, χωρίς να επιβαρύνεται ο οργανισμός.

cancer fitness

Βάλτε ένα πρόγραμμα άσκησης και προσπαθήστε να το τηρείτε. Η άσκηση ανά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα για τριάντα λεπτά, θεωρείται ιδανική για να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν τα τριάντα λεπτά σας φαίνονται κουραστικά, ξεκινήστε με δέκα και αυξήστε σταδιακά. Το ίδιο ισχύει και με την ένταση της άσκησης.

Ο καλύτερος τρόπος για να μην το βάζετε κάτω είναι να αθλείστε μαζί με κάποιον φίλο. Η παρέα στην άσκηση βοηθάει πρώτα από όλα στην ψυχολογία, καθώς ένας φίλος μπορεί να σας ενθαρρύνει να εκτελέσετε μία άσκηση μέχρι το τέλος. Παράλληλα, η αλληλοϋποστήριξη είναι πολύ σημαντική, αν θέλετε να μείνετε προσηλωμένοι στον αρχικό σας στόχο. Τις ημέρες που το ηθικό σας θα είναι πεσμένο και δεν θα θέλετε να εγκαταλείψετε την οικία σας, ο φίλος σας θα είναι δίπλα σας να σας επαναφέρει στον χώρο της άσκησης και να σας υπενθυμίσει τον λόγο, για τον οποίον ξεκινήσατε την προσπάθειά σας.

Πέρα όμως από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα άθλησης, θα πρέπει να υιοθετήσετε την άσκηση ως τρόπο ζωής και να προσπαθείτε να την αναζητάτε στη ζωή σας. Για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει να κάνετε νέες επιλογές στην καθημερινότητά σας, όπως το να περπατάτε αντί να μετακινήστε με το αυτοκίνητο για τις κοντινές αποστάσεις, να ανεβαίνετε τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ, να ξεκινήσετε ένα νέο hobby όπως κηπουρική, να γραφτείτε σε ένα τμήμα yoga ή να κάνετε καθημερινά βόλτες με τον σκύλο σας. Όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την ρουτίνα σας και να σας κάνουν να νιώθετε περισσότερη ενέργεια και ευεξία.

Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας σήμερα και μειώστε τον κίνδυνο του καρκίνου!

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου