Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

breastfeeding-1

Είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι πολύτιμος για την υγεία των μωρών. Tο μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη του μωρού, έτοιμα αντισώματα αλλά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Παράλληλα, όμως με τα οφέλη που προσφέρει στα βρέφη, ο θηλασμός  αποφέρει σημαντικό κέρδος για την υγεία των μαμάδων.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο μακροχρόνιος μητρικός θηλασμός, αν έχει διάρκεια άνω των έξι μηνών, μειώνει δραματικά τον κίνδυνο να νοσήσει μια γυναίκα με γενετική προδιάθεση από καρκίνο του μαστού.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα του Ιατρικού Κέντρου Kaiser Permanente μελετήθηκαν περιπτώσεις 1.636 γυναικών με καρκίνο του μαστού. Από αυτές, όσες είχαν θηλάσει τα μωρά τους, εμφάνιζαν κατά μέσο όρο 30% μειωμένο κίνδυνο να εκδηλωθεί ξανά ο καρκίνος μετά την αρχική θεραπεία. Επιπλέον, οι ίδιες γυναίκες είχαν 28% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από τη νόσο.

breastfeeding-2

Παράλληλα, σύμφωνα με μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Telegraph, μεταξύ 6000 γυναικών που παρουσίαζαν γονιδιακή μετάλλαξη BRCA 1 και είχαν ήδη διαγνωστεί με καρκίνο, όσες θήλασαν για ένα έτος  στη ζωή τους ελάττωσαν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού κατά 32%, ενώ στην περίπτωση θηλασμού για περισσότερα από δυο έτη ο κίνδυνος μειωνόταν σχεδόν κατά 50%.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο θηλασμός όχι μόνο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να νοσήσει μια γυναίκα από καρκίνο του μαστού, αλλά τις προστατεύει και από τον κίνδυνο εμφάνισης των πιο επιθετικών τύπων καρκίνου.

Ο θηλασμός είναι ένα μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Θηλάστε λοιπόν και για τη δική σας υγεία!

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου