Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

linarosporos-1

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του λιναρόσπορου και για την ευρεία χρήση του στη διατροφή. Το λινάρι είναι μια τροφή με μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Βοηθάει στη χοληστερίνη, καθώς είναι ένα τρόφιμο με χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο και αποτελεί καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και κυρίως α-λινολεϊκό οξύ (ALA), μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού, μαγγανίου, φυτικών ινών και βιταμίνης Β6.
Οι ευεργετικές ιδιότητες  του λιναρόσπορου βασίζονται σε μία ομάδα οιστρογόνων φυτικής προέλευσης, τις λιγνάνες, η οποίες θεωρούνται προστατευτικές ενάντια στον καρκίνο του μαστού αλλά και στην εξέλιξη της νόσου.

Στο πλαίσιο μελέτης που εκπονήθηκε με δείγμα 45 γυναικών που διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν με καρκίνο του μαστού ή είχαν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού, χορηγήθηκε ποσότητα αντίστοιχη με δύο κουταλιές του γλυκού τριμμένο λιναρόσπορο σε καθημερινή βάση. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες παρουσίασαν λιγότερες προκαρκινικές αλλοιώσεις στο μαστό μετά από ένα χρόνο κατανάλωσης του λιναρόσπορου σε σύγκριση με τα ευρήματα στην αρχή της μελέτης. Μάλιστα, 80% των γυναικών παρουσίασαν σημάδια ύφεσης, όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

linarosporos-2Αναφορικά με τις γυναίκες που έχουν ήδη εκδηλώσει καρκίνο του μαστού, μια άλλη επιστημονική μελέτη υπέδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση λιναρόσπορου συνδέεται με μειωμένο ρυθμό πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων και παράλληλα αυξημένο ρυθμό θανάτου των καρκινικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει πως η καθημερινή κατανάλωση του λιναρόσπορου συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Τα επιστημονικά πορίσματα μιλούν από μόνα τους. Εντάξτε τον λιναρόσπορο στη διατροφή σας και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Μία κουταλιά της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος είναι η ιδανική ποσότητα για να απορροφήσει ο οργανισμός σας τα αντικαρκινικά συστατικά του εκλεκτού αυτού σπόρου.

 

Η καλή υγεία ξεκινάει από τη σωστή διατροφή!

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου