Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

Η Σημασία Της Πρόληψης

Θυμάσαι μήπως ποιά ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες τον γυναικολόγο σου; Καθυστερείς τον ετήσιο απαραίτητο γυναικολογικό έλεγχο, γιατί φοβάσαι μήπως η εξέταση δείξει κάτι δυσάρεστο;

Είναι αλήθεια πως οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και οι καθημερινές υποχρεώσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε, μας κάνουν να ξεχνάμε τη σημασία της πρόληψης. Το να καθυστερείς όμως μία εξέταση που μπορεί να σε σώσει είναι το ίδιο με το να μην θέλεις να αισθάνεσαι και κυρίως να είσαι υγιής. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως η ευθύνη της υγείας σου αφορά εσένα και μόνο εσένα και αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να λάβεις άμεση δράση!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξουμε όλες στάση απέναντι στην πρόληψη και να την ενσωματώσουμε στη ζωή μας σαν μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας και το σώμα μας.

  • Μπορείτε να ξεκινήσετε, προγραμματίζοντας τον ετήσιο γυναικολογικό σας έλεγχο την ημέρα των γενεθλίων σας, ώστε να μην τον ξεχάσετε. Σημειώστε λοιπόν στην αντζέντα σας δίπλα στην ξεχωριστή αυτή ημέρα και το επόμενο ραντεβού σας στον γιατρό.
  • Ένας άλλος τρόπος να προνοήσετε υπεύθυνα για το σώμα σας ειναι να συμμετάσχετε σε κάποιο ειδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο να απευθύνεται αποκλειστικά στη γυναίκα και στη φροντίδα της υγείας της. Σήμερα, όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται σε τέτοιου είδους λύσεις, ώστε να καλύψουν τα κενά της κρατικής μέριμνας πάνω στο θέμα της γυναικείας πρόληψης.
  • Τέλος, θα πρέπει να αποβάλετε τον φόβο των γιατρών και να σταματήσετε να τους αποφεύγετε. Ο γυναικολόγος σας είναι ο σύμμαχος στην πρόληψη και την υγεία του σώματός σας, επομένως θα πρέπει να τον εμπιστευέυεστε και να τον συμβουλεύεστε τακτικά. Οι συχνοί έλεγχοι είναι μία ρουτίνα που θα πρέπει να αποδεχτείτε, αν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας.

Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η προληπτική επίσκεψη στον γυναικολόγο δεν γίνεται σε περίπτωση που αισθανθούμε κάποια ενόχληση. Αντίθετα, εξετάσεις όπως το Τεστ Παπ ή η κοινή μαστογραφία θα πρέπει να γίνονται ετήσια, προκειμένου να μειωθούν πιθανότητες ανάπτυξης μιας κακοήθειας. Η ανίχνευση του καρκίνου σε πρώιμα στάδια καθιστά την αντιμετώπισή του δυνατή έως και για το 95% των περιπτώσεων.

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου