Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

stress-1

 

Η παρατεταμένη κακή ψυχολογική κατάσταση μιας γυναίκας από ένα σύνολο επιβαρυντικών στρεσογόνων αιτίων μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα βρίσκονται σε κατάσταση ψυχικής έντασης και άγχους λόγω των δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, παράγοντες  οι οποίοι μπορούν να επιβαρύνουν την ψυχολογία μιας γυναίκας είναι η κακή συμπεριφορά συζύγου ή άλλων μελών της οικογενείας, ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής, ελλιπής  βοήθεια στο νοικοκυριό, παιδιά με προβλήματα υγείας, θάνατος αγαπημένου προσώπου, οικονομικά προβλήματα, καθώς και ελλιπής ή ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες να νοσήσει μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού. Με λίγα λόγια η κακή ψυχολογία μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των καρκινικών κυττάρων και στην περίπτωση του γυναικείου φύλου, ο καρκίνος του μαστού είναι ο συνηθέστερος.

stress-2

Εάν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, τότε ο τακτικός προληπτικός έλεγχος των μαστών με μαστογραφία είναι πιο επιβεβλημένος. Μην αμελείτε το ετήσιο ραντεβού με τον γυναικολόγο σας, αντίθετα  μπορείτε να το προγραμματίσετε την ημέρα των γενεθλίων σας, ώστε να μην το ξεχάσετε! Μόνο με τους τακτικούς ελέγχους θα καταφέρετε να  κρατήσετε το σώμα σας ασφαλές.

Τέλος, πρέπει να προσπαθείτε καθημερινά να βελτιώνετε τη ψυχολογία σας κάνοντας πράγματα που αγαπάτε και σας κάνουν ευτυχισμένες. Γυμναστείτε, κάντε μια βόλτα στο πάρκο, διαβάστε ένα βιβλίο, βγείτε έξω με φίλους ή με τον σύντροφό σας και αφιερώστε ουσιαστικό χρόνο στα παιδιά σας. Είναι αποδεδειγμένο ότι μικρές αλλαγές σαν κι αυτές μπορούν να μειώσουν θεαματικά τα επίπεδα άγχους  και να γεμίσουν τη μέρα σας με αισιοδοξία και καλή διάθεση!

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου