Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

xronos epiviwshs1

Ο καρκίνος του μαστού τείνει να γίνει μία χρόνια νόσος, χάρη στις νέες μορφές θεραπειών σε συνδυασμό με την επανάσταση της τεχνολογίας και την ευρεία ενημέρωση των γυναικών.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν το 100% των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού αναμένεται να ζει τουλάχιστον για μία δεκαετία στην επόμενη εικοσαετία, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και την αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής και των νέων μεθόδων θεραπείας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Δ/ντής της Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», σε διάλεξη που έδωσε στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δήλωσε τα εξής:

«Οι νέες μορφές θεραπειών που συνεχώς προβάλλουν σχεδόν κάθε χρόνο και εξοπλίζουν τη φαρέτρα των γιατρών στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού σε συνδυασμό με την επανάσταση στον τομέα της τεχνολογίας και την ενημέρωση των γυναικών θα βοηθήσουν στο να μετατρέψουν τον καρκίνο του μαστού σε μία χρόνια νόσο που δεν απειλεί πλέον τη ζωή και την ποιότητά της. Οι νέες θεραπείες έχουν συμβάλει ήδη στη μείωση των χειρουργικών παρεμβάσεων, στην επιμήκυνση του χρόνου επιβίωσης και στη διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα ζωής των ασθενών. Εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως η αύξηση της 5ετούς επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού έφτασε το 2010 στο 85% σε σχέση με το 1972 που ήταν περίπου στο 50%».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα είναι πρώτος σε συχνότητα εμφάνισης και δεύτερος ως αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Μάλιστα, το 2012 καταγράφηκαν στη χώρα μας 5.000 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού (ποσοστό 28% όλων των καρκίνων στις γυναίκες), ενώ ο καρκίνος του πνεύμονα έπληξε 1811 άτομα (ποσοστό 10,3%) και ο καρκίνος του παχέος εντέρου 1.139 (ποσοστό 10%).

Τα τελευταία χρόνια, η καλύτερη ενημέρωση σε συνδυασμό με την πρόληψη και κατά συνέπεια την έγκαιρη διάγνωση έχουν συμβάλει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε σημαντική μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα.

Ο καρκίνος του μαστού θεωρείται πλέον μία χρόνια νόσος, με την οποία ο ασθενής μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια, αν ακολουθεί την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το Wise Up έχει μοναδικό σκοπό να ενημερώσει σφαιρικά το γυναικείο κοινό για τον καρκίνο του μαστού και να στηρίξει τον αγώνα χιλιάδων γυναικών που ήδη παλεύουν με τη νόσο.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα Wise Act και προλάβετε έγκαιρα τον καρκίνο!

Δημοσιεύθηκε από: Ακτίνα Παλαιολόγου

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου