Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

eikones-prwta-arthra-inside-diatrofh

 

Η γνώμη των ειδικών

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, ο καρκίνος του μαστού μαζί με τον καρκίνο του δέρματος είναι ο συχνότερα διαγνωσμένος καρκίνος στις γυναίκες. Στις αναπτυγμένες χώρες οι τρεις πιο κοινοί τύποι καρκίνου στους άντρες είναι o καρκίνος του προστάτη, των πνευμόνων και του παχέος εντέρου, ενώ στις γυναίκες, του μαστού, του τραχύλου, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

Μολονότι οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου συνδέονται με αναπαραγωγικές και ορμονικές λειτουργίες, υπάρχουν εντούτοις αποδείξεις για τη συσχέτιση του καρκίνου του μαστού με ορισμένους διατροφικούς παράγοντες, και ειδικότερα τη συνολική πρόσληψη λιπιδίων, την κατανάλωση αλκοόλ και την παχυσαρκία.

Μερικές έρευνες διαπιστώνουν επίσης συσχέτιση με την κατανάλωση κρέατος ή με το επίπεδο πρόσληψης των κεκορεσμένων λιπαρών οξέων, ενώ άλλες παρέχουν ενδείξεις για πιθανό προστατευτικό ρόλο των βιταμινών Α και Ε, της β-καροτίνης και της ρετινόλης.

Ποιές τροφές θα πρέπει να προτιμάτε;

Η έννοια της ισορροπημένης διατροφής είναι το Α και το Ω για να νικήσετε την μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα που θα πρέπει να φανεί δυνατή και να παλέψει για την υγεία της, είναι σημαντικό να συνδυάζει στη διατροφή της θρεπτικά αλλά και νόστιμα φαγητά, δεδομένου πως ο παράγοντας της ψυχολογίας είναι πρωταρχικός.

Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις παρακάτω αρχές στις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να νιώθετε μέρα με την μέρα πιο δυνατή.
Αρχή 1. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά σε ημερήσια βάση(κατα προτίμηση βιολογικά).
Αρχή 2. Προτιμήστε το ελαιόλαδο ως βασική λιπαρή ουσία.
Αρχή 3. Καταναλώστε δύο φορές τη βδομάδα ψάρια(πλην ξιφία) και όσπρια.
Αρχή 4. Εντάξτε καθημερινά στη διατροφή σας την κατανάλωση δημητριακών, όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένων.
Αρχή 5. Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προϊόντων αυτού( ιδιαίτερα τα αλλαντικά).
Αρχή 6. Μειώστε την κατανάλωση του αλκοόλ.

Ποιές τροφές να αποφεύγετε;

Από τον τίτλο καταλαβαίνετε πως υπάρχουν κάποιες τροφές που θα πρέπει να μειώσετε αν όχι να αποφύγετε, αν θέλετε να αποφύγετε και τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού. Σε αυτόν τον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται τροφές που περιέχουν:

  1. Trans Λιπαρά οξέα (π.χ. τηγανιτές πατάτες, fast food, μπισκότα εμπορίου, κρουασάν και έτοιμα κέικ)
  2. Βαριά τοξικά μέταλλα(π.χ. ξιφίας λόγω επιβάρυνσης των θαλασσών, λαχανικά που καλλιεργήθηκαν σε επιβαρυμένο έδαφος κλπ.).

Δημοσιεύθηκε από: Ευαγγελία Κολαΐτη

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου