Επικοινωνήστε μαζί μας στο:210 6843888 | info@wiseup.gr
True Stories
Close

Στατιστικές, νούμερα και άνθρωποι. Μοιάζει με μία αμείλικτη εξίσωση όταν μιλάμε για τη νόσο του καρκίνου. Είναι αναμφίβολα η πρώτη σκέψη που κάνουμε, αλλά όχι και η σωστή.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο χρόνος καθορίζει την πορεία και την έκβαση μίας ανθρώπινης ιστορίας. Και το χρόνο τον προλαβαίνουμε μόνο με την πρόληψη, τη διαδικασία αποφυγής δηλαδή του κινδύνου και εν προκειμένω του κινδύνου του καρκίνου.

Τόσο στον καρκίνο του μαστού όσο και στον καρκίνο του δέρματος μπορούμε να αποτρέψουμε ή να ελέγξουμε την εξέλιξη της νόσου λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα.

Εσείς έχετε τα συμπτώματα του λεμονιού;

Ειδικά για τον καρκίνο του μαστού η πληροφόρηση που υπάρχει πλέον από επιστήμονες, φορείς και σωματεία είναι εκτεταμένη. Δεν σταματάει όμως εκεί, γιατί και οι ίδιες οι ασθενείς μιλούν και ευαισθητοποιούν μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες. Πρόσφατα το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το άρθρο της daily mail “Αναγνωρίζεις κανένα από αυτά τα δώδεκα σημάδια;”.

know_your_lemos_lg

Πρόκειται για μία εικόνα 12 λεμονιών που φτιάχτηκε από το Worldwide Cancer και δείχνει πότε ένα σύμπτωμα πρέπει να μας προβληματίσει. Η εικόνα έγινε γνωστή από Erin Smith Chieze από το San Diego που αγανάκτησε βλέποντας σε καμπάνια για τη νόσο να ποστάρουν καρδιές στο facebook.

Η Erin ήθελε να δώσει κίνητρα και να πληροφορήσει. Για αυτό και η απάντησή της ήταν τα 12 λεμόνια. Η ίδια όπως αναφέρει σώθηκε από μία εικόνα και το ίδιο θέλησε να κάνει και εκείνη.

Τι λένε οι αριθμοί:

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περίπου 4.500 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο, ενώ περίπου 1 στις 9 γυναίκες στην Ευρώπη θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Στην Ελλάδα η αναλογία διαμορφώνεται στο 1 προς 12 με σαφή ωστόσο αυξητική τάση των περιστατικών.

Η τεχνητή  νοημοσύνη προς όφελος των νοσούντων

Η πρόληψη είναι καθοριστική και στον καρκίνο του δέρματος, καθώς πλέον υπάρχουν διαδικασίες μέσα από τις οποίες χαρτογραφείται το δέρμα και έτσι μπορεί να γίνει αντιληπτή κάθε αλλοίωση. Πλέον και η τεχνολογία εξελίσσεται και προσθέτει νέα εφόδια. Μία από τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις είναι και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε αλγόριθμο και σκανάροντας φωτογραφίες μπορεί να κάνει διάγνωση.

Μάθε και δράσε και νιώσε ασφαλής

Αυτό είναι το moto της ομάδας wise up που δομήθηκε έχοντας σαν στόχο να ενημερώσει όσο γίνεται περισσότερες γυναίκες γύρω από το γυναικείο καρκίνο και να μεταδώσει την παιδεία της πρόληψης.

Έχοντας την προσωπική εμπειρία από ανθρώπους του οικείου περιβάλλοντος η ομάδα της Daedalus πραγματοποίησε έρευνες για τους λόγους που οδηγούν τις γυναίκες να μην προγραμματίζουν εξετάσεις.

Με ευαισθησία και γνώση δημιούργησε το Wise Act, που αποτελεί τη μοναδική λύση για τις γυναίκες που θέλουν να προλαμβάνουν αλλά και για αυτές που ήδη μάχονται με τη νόσο.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των γυναικών για αυτό και καλύπτονται όλες οι ηλικιακές κατηγορίες με το ίδιο ασφάλιστρο, με μόνο 159€/έτος.

Επιπρόσθετα, βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι ότι παρέχεται κάλυψη 100% χωρίς τη συμμετοχή ταμείου και είναι το μοναδικό πρόγραμμα που ασφαλίζει γυναίκες που ήδη έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο.

Ένα πρόγραμμα χωρίς αναμονές και εξαιρέσεις συμβεβλημένο με τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Παρόχους της Ελλάδας.

 

Πηγή: https://www.insurancedaily.gr

Δημοσιεύθηκε από: Ακτίνα Παλαιολόγου

Η πρόληψη έρχεται πριν την νόσο.

eBook
Ο πλήρης Οδηγός για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, άλλαξε το τρόπο ζωής και μείωσε τον κίνδυνο για τον καρκίνο.

Κατεβάστε το eΒook δωρεάν

Μοιράσου μαζί μας τη σκέψη σου